#Casualdude By @timmonday

Get out the most of it X Twinlife,

Twinlife: Velen van jullie zullen Twinlife al lang kennen aangezien het casual mannenmode merk al sinds 1996 zijn deuren opende in ons mooie hoofdstadje Amsterdam.  Maar heb je nou zoiets van “tweelingleven”, wat is dat? You’re at the right place. Twinlife hecht veel waarde aan het genen wat wij al snel als gewoon beschouwen. Ontwikkel je zelf door met een open mind door het leven te gaan zonder “the little things” over het hoofd te zien of als normaal te beschouwen. Met deze mindset in gedachte vroeg Twinlife mij onder de hashtag #BEMORE om alles te zijn wat ik in me heb en mijn story te delen.

“Stay faithful in things large and taking on the world but, stay faithful in those things small - because remember it’s the small things, the size of a mustard seed, that ultimately moves mountains”.

Laat ik maar eens openen met één van mijn favoriete “spiegeloogische” quotes zo op deze zweverige, grauwe en natte dinsdag in Nederland. In Nederland ja, terwijl ik dit nu typ met mijn kont in het zand. Al genietend van het zomerbriesje en van mijn dagelijkse ochtendsappie. In het magische Kaapstad kom ik toch echt tot de conclusie dat deze quote dichter bij mij staat dan ik dacht. Het is fijn om het jaar 2019 en de daarbij horende traditionele goede voornemens en prestatiedrang maar meteen te ontvluchten door naar Kaapstad te gaan. Tevens kan ik nadat ik zojuist mijn 4e broodje gebakken beenham met veel te veel “mustard seeds” achterover gewerkt heb, met volle overtuiging zeggen dat, goede voornemens “overrated” zijn.

Ha, wie ik hou ik nou voor de gek. Natuurlijk zijn goede voornemens niet “overrated”! Ik word er niet goed van; stoppen met roken en het VEEL te dure sportschool abonnement wat je aangeschaft hebt. Zogenaamd als stok achter de deur. Want ja het is zo DUUR; “dan ga ik sowieso wel”. Ik hoor het mezelf elk jaar wel eens zeggen. Ach, het accepteren dat wederom ook dit jaar een hoop goede “voornemeness” (nieuw record trouwens) al niet gehaald zijn gaat immers veel makkelijker met je kont in het zand dan met je hoofd in het zand zeg ik altijd maar. Maar er is natuurlijk ook nog zoiets als OPTIMISME. Man man, man, wat een heerlijk woord is dat toch; OPTIMISME. 2019 is nog maar net begonnen jongens! We hebben weer een heel jaar! Of terwijl, dat zijn 52 weken, 365 dagen, 8760 uren of 525.600 minuten om goed te doen en te presteren. Dus het valt allemaal wel mee! Tot zover optimisme.

Tussen alle gekkigheid door snijdt deze quote natuurlijk wel enorm hout. Want natuurlijk is het ontzettend belangrijk om juist de kleine dingen leren te waarderen. Wat voor ons vanzelfsprekend is, is aan de overkant van de wereld immers ondenkbaar. De kleine dingen in het leven geven glans (mijn conditioner ook trouwens). En hoe vaker je ze realiseert en waardeert, des te stralender en mooier je dag zal zijn.

 Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk maar, als ik dit op mijzelf reflecteer haal ik mijn balans uit ervaringen en niet zo zeer uit materialistische dingen. Ervaringen met vrienden.

De trip naar Turijn heeft mij bijvoorbeeld ontzettend goed gedaan. Het creëren van content door op zoek te gaan naar de meest unieke hoeken van een stad triggert mij ontzettend. Al

Na een lange dag met vrienden op de bank ploffend, al kijkende naar de eindresultaten van de camera, geeft mij ontzettend veel voldoening. In de prestatiemaatschappij waar wij in zitten hecht ik hier heel veel waarde aan. Ik heb voor me zelf een positie kunnen creëren waarbij ik kan zeggen me oprecht vrij te voelen. Als ik terugblik op 2018 kan ik met trots zeggen dat ik dit vaak gedaan heb. Ik heb veel kansen gegrepen. Zo ben ik naar mijn favoriete stad Amsterdam verhuisd. Ik heb mijn oude job opgezegd en ben mij volledig gaan focussen op modellenwerk en mijn passie; visual storytelling. Dit waren op dat moment zeer moeilijke keuzes op zowel emotioneel als financieel gebied. Vragen als; “Wat als het niet lukt?” gingen geregeld door mijn gedachten. Toch mag je je niet laten leiden door angst. Ik koos ervoor om het risico te nemen en ging volledig voor mijn passie. Terugblikkend kan ik met trots zeggen dat ik zeer tevreden ben hoe ik mezelf ontwikkeld heb in 2018. Verder ben ik heel benieuwd hoe allerlei nieuwe ideeën zich gaan ontwikkelen op langer termijn. Ik ben van mening dat het van essentieel belang is dat je achter je functie en werkzaamheden staat. Uiteindelijk moet er brood op de plank komen en is het leven niet zo simpel als ik het misschien voor sommigen nu zo schets. Toch is het belangrijk om je geluk en balans te vinden in passies, waarden, werkzaamheden en ervaringen waar jij volledig achter staat. De motor moet immers blijven pompen. Samen met Twinlife probeer ik deze positieve mind-set te verspreiden. Want het echte geluk is soms veel dichterbij dan je denkt. What keeps you going? #BEMORE

Meer weten over Twinlife?

Check vooral de visie en gear van twinlife uitgebreid op; https://www.twinlife.com/