17 februari 2019, “Hikey hikey” by @timmonday

Dude; timmonday had geen zin meer na 20 minuten.

Dude; timmonday had geen zin meer na 20 minuten.

Reisje Kaapstad? Tof, houden wij ook van! Één van de vele activiteiten die je absoluut niet mag skippen is een hike naar de top van de Tafelberg. De Tafelberg is miljoenen jaren oud en is uniek in zijn soort doordat, de berg op de top volledig vlak is. Sinds het jaar 2011 behoort de tafelberg tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen van de natuur. Hartstikke leuk natuurlijk zo’n titeltje maar, hierdoor is het bergie ook zeer toeristisch geworden. De berg zelf ligt circa 1100 metertjes boven het zeeniveau. Verder is er een ruim aanbod aan keuze aan hike trails om naar de top te komen. 

Vrijwel alle hike trails zijn gesorteerd op basis van lengte, duur, en moeilijkheidsgraad.

Zo is het voor in principe iedereen mogelijk om een route naar de top te kiezen.

Naast de tafelberg is er nog een berg genaamd Lion’s Head. Lion’s Head is met een hoogte van 670 meter boven zeeniveau veel kleiner. Echter kan je vanaf Lion’s Head de Tafelberg heel mooi bekijken.


Indian Venster*

Zo sportief als de Dudes from the Dam zijn besloten wij om meteen maar in de eerste week fris te beginnen met een hike naar de top van de Tafelberg. Aangezien wij extreem gevorderd en ervaren hikers zijn (Lunterse berg 1x opgelopen in ons leven) besloten wij, om maar de allerzwaarste hike te doen die er is, genaamd Indian Venster. “Na 15 waarschuwingsborden” waar duidelijk op vermeld staat “extremely dangerous” en “hike experience required” met een grote zak zout te nemen, besloten wij om toch aan de hike te starten. Zo voorbereid als we altijd zijn begonnen wij aan de klim zonder enige vorm van zon protectie of zonnebrand (HEEL SLIM) en met een arsenaal van twee bananen, twee flesjes water(500ml) en een bussie Pringles. Om de route te beginnen pakten wij om 07:15 een Uber van ons huis richting het onderste kabelbaanstation. Ja dat klopt, een kabelbaan is er ook gewoon. Dit is overigens de perfecte plek om je zelf even lekker in te smeren met zonnebrand. Ben je dit vergeten? Neem alsjeblieft van ons aan; Doe het niet, ga terug om je in te smeren. Tenzij je net als ons zou willen ervaren hoe het is om roder dan de roodste cherrytomaat op aarde te zijn. Ingesmeerd? Top, nu kan de ellende pas echt beginnen. Ga vervolgens richting de trailhead (ongeveer 50m rechts van het kabelbaanstation achter de bussen). De eerste 20 minuten van de route is stijl omhoog en zeer vermoeiend en mentaal brekend. Natuurlijk krijg je hier wel een extreem mooi uitzicht voor terug. Na 20 minuten loop je het bord ‘Indian venster’ tegen het lijf. Overigens kan je vanaf dat punt ook nog besluiten om voor een andere route te gaan. Naar links is richting de ‘platte klip’ of rechtsaf is richting Kloof Corner Ridge. Hijg bekkend en volledig fysiek en mentaal gebroken wou natuurlijk niemand als eerste toegeven dat het te zwaar was. Wij besloten dus ook om gewoon door te gaan met de koers.


The dudes on the top!

Na een start van 20 minuten trapstenen lopen is de rest van de route een mengeling van scrambling (Je handen gebruikend terwijl je over allerlei rotsen en obstakels klimt). Ik voelde me als het ware een baby die voor het eerst de trap op wil lopen. Verder zitten er een aantal ambitieuze en tevens verticale beklimmingen in. Heb je extreem last van hoogtevrees? Dan adviseer ik bij deze om dit niet te doen (wat doe je überhaupt op een berg met hoogtevrees). Wat wel heel fijn is, dat het pad zeer goed gemarkeerd is die je als het ware naar boven leiden (gele geschilderde voetstappen). Na uren klimmen en het delen van vreugde (wanneer de top bijna binnen handbereik is en het rustig nog 2 uur klimmen is) en verdriet geeft het wel enorme voldoening om volledig bekaf boven te komen. Het geef echt een gevoel alsof je de berg verslagen en overwonnen hebt. Na uren klimmen kom je tevens dichtbij de kabellijn. Hiermee wil ik dus zeggen dat het kabelbaantje rustig verschillende keren een paar meter boven je hoofd voorbijkomt. Dat voelt echt als zout in een open wond op mentaal gebied. Tussen alle grapjes en het klagen door kan ik dit wel echt aan elke sportieveling aanraden (mits goed voorbereid). Het uitzicht is tijdens de gehele route tevens uitmuntend en er zijn talloze plekken waar je hele gave foto’s kunt schieten. Eenmaal boven is het uitzicht uiteraard ook wonderbaarlijk en tevens kan je op de top een hapje eten en drinken.


Vervolgens kan je kiezen om met de kabelbaan terug te gaan of via een andere hike route naar beneden te gaan. Als ware jonge goden kozen wij natuurlijk voor het laatste. Via de Skeleton Gorge route gingen wij naar beneden. Het kost circa 4 uren om op een normaal tempo naar beneden te komen. Het gave aan deze route is dat je letterlijk door dichtgegroeide bossen naar beneden gaat. Een aantal keren kom je zelfs ladders tegen waarmee je naar beneden kan klimmen. Overigens gaat deze route ook door een relatief droge waterval waar je doorheen moet klimmen. Na 3 uur klimmen eindigt deze route in de prachtige tuinen van Kirstenbosch. Normaal gesproken betaal je zo’n 10 euro om de gardens van Kirstenbosch in te komen. Maar als je vanaf de top van de Tafelberg besluit om de Skeleton Gorge route te volgen dan omzeil je dus de entreekosten aangezien je er vanaf de andere kant in loopt aan het einde van de route (WIN-WIN, we blijven tenslotte Nederlanders he!). Vanaf Kirstenbosch hebben wij een Uber besteld richting huis genomen.

Dit was voor mij persoonlijk een hele gave experience. Tevens is het echt een mentale uitdaging voor jezelf. Hoever kan jij jezelf pushen? Op die vraag krijg je zeker antwoord door deze routes te nemen! #ADE by @julianpiket

Amsterdam-Dance-Event.jpg

17 oktober 2018

Onder het mom van ‘lekker actueel’ gaan we het vandaag hebben over Amsterdam Dance Event (ADE). Van woensdag t’m zondag, 5 dagen, feest in Amsterdam. Vandaag, woensdag 17 oktober, is de openingsdag van deze grootse gezelligheid. En met grootse gezelligheid bedoel ik meer dan 1000 events verdeeld over meer dan 200 locaties. De muziekstijlen variëren, maar het is voornamelijk elektronisch. De stad is een totale chaos en vol met feestende mensen die vanuit elk hoekje van de wereld zijn opgedoken!

IMG_1832.JPG

Vorig jaar heb ik zelf nog een officieel event gegeven. Het was een showcase van verschillende dj’s die allemaal hun eigen stijl mochten draaien. Het event vond plaats in het NH Barbizon Palace, vlakbij het centraal station. Een onvergetelijke avond voor mij met bijna 600 gasten aanwezig. Bovenstaand een foto van dat event waarop ik sta met één van de medeorganisatoren, Jermano Huwae.

Hierboven zie je de officiële openingsvideo van ADE dit jaar. Krijg je er al een beetje zin in? Eigenlijk kan ik er verder niet teveel over ADE kwijt. Je moet het gewoon eens ervaren, maar waarschijnlijk heb je dat allang eens gedaan. Voor mij is het in ieder geval een week waar ik elk jaar weer opnieuw naar kan uitkijken. En nu is het moment daar! 

Voor meer zooi check https://www.amsterdam-dance-event.nl